• Veilig betalen met iDEAL in Nederland en MisterCash in België
  • Vóór 13.00 uur besteld, je bestelling binnen 1-3 werkdagen in huis
DutchEnglishGerman
germany
info
Onze app voor iOS is helaas tijdelijk niet te gebruiken in verband met een technische complicatie. Excuses voor het ongemak!

Voetbaltraining onder 9 jaar

In de fase van spelers onder 9 jaar is een voetbaltraining voornamelijk gericht op het doelgericht handelen met de bal. Tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 9 jaar is het belangrijk dat de voetballers de bal onder controle krijgen en leren hoe ze controle krijgen over de bal. Het gebruik van een minisoccerbal in deze fase van het voetballen is erg effectief. De voetballers leren om goed te coördineren, snel te reageren en te balanceren. Het is wetenschappelijk bewezen dat de minisoccerbal een positief effect heeft op de dynamische ontwikkeling tijdens de voetbaltraining voor spelers onder 9 jaar.

De minisoccerbal

Een training met de minisoccerbal bestaat uit meerdere oefeningen die de behendigheid en snelheid van de voetballers verbetert. De minisoccerbal is een voetbal met een speciaal koord, aan het uiteinde van dat koord zit een handvat die de voetballer dient vast te houden tijdens de training. De uiteenlopende oefeningen zijn gericht op het uitoefenen van controle over de voetbal. Controle uitoefenen op de bal betekent gerichter handelen in het belang van het spel. Een voetbaltraining voor spelers onder 9 jaar vraagt veel van de geest en het lichaam, daarom is het belangrijk dat deze twee elementen op elkaar afgestemd zijn om het spel op een hoger niveau beter te kunnen spelen. Onze professionele oefenstof laat zien hoe een voetbaltraining voor spelers onder 9 jaar het beste opgebouwd kan worden voor het beste effect.

Nieuwe aanduiding jeugdcompetities

Met ingang van het seizoen 2016/2017 heeft de KNVB besloten om nieuwe aanduidingen te geven aan de jeugdcompetities. Er worden geen Nederlandse aanduidingen meer gebruikt zoals de A-tot en met C-junioren of D-,  E- en F pupillen. Deze aanduidingen worden vervangen door internationaal gebruikelijke aanduidingen. Onder 20 (jaar) tot en met onder 6 (jaar). Dit betekend dat de eerste en tweedejaars F-pupillen worden aangeduid met JO8 en JO9, de eerste en tweedejaars E-pupillen worden aangeduid met JO10 of JO11. De eerste of tweedejaars D-pupillen worden aangeduid met JO12 of JO13. De J staat voor Jeugd en het getal geeft de leeftijdsgrens aan. Hieronder zijn de veranderingen schematisch weergegeven.

Oude aanduiding Nieuwe aanduiding Geboortejaar
Eerstejaars    F-pupillen JO08 2009
Tweedejaars F-pupillen JO09 2008
Eerstejaars    E-pupillen JO10 2007
Tweedejaars E-pupillen JO11 2006
Eerstejaars    D-pupillen JO12 2005
Tweedejaars D-pupillen JO13 2004