• Veilig betalen met iDEAL in Nederland en MisterCash in België
  • Vóór 13.00 uur besteld, je bestelling binnen 1-3 werkdagen in huis
DutchEnglishGerman
germany
info
Onze app voor iOS is helaas tijdelijk niet te gebruiken in verband met een technische complicatie. Excuses voor het ongemak!

Voetbaltraining onder 13 jaar

Een voetbaltraining voor spelers onder 13 jaar kan goed opgebouwd worden middels het gebruik van de minisoccerbal. Bij het gebruik van de minisoccerbal is het belangrijk om als trainer de essentie van de minisoccerbal te begrijpen. De minisoccerbal is eigenlijk een voetbal met een speciaal koord eraan vast met aan het einde een handvat. Het is wetenschappelijk bewezen dat de minisoccerbal een positieve invloed heeft op coördinatie, snelheid, tweebenigheid en nog veel meer goede uitwerkingen voor de voetballer!

Snelheid en behendigheid

Een voetbaltraining voor spelers onder 13 jaar met de minisoccerbal is erg gericht op het contact met de bal. Normaal gesproken is bij een reguliere voetbaltraining het balcontact erg laag. De minisoccerbal creëert meer balcontact en individuele verbetering van de snelheid en behendigheid. Daarnaast worden ook de balans, voetbewegingen, coördinatie, uithoudingsvermogen, kracht en het ruimtelijk inzicht getraind.

Dynamica

De minisoccerbal kan goed gebruikt worden tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 13 jaar. Tijdens de training worden de schakels en de zenuwen (biomechanica) in het lichaam van de voetballer getraind. Het dynamische samenspel van het zenuwstelsel zorgt ervoor dat de hand-oog en de voet-oog coördinatie sneller en beter met elkaar kunnen samenwerken. Door herhaling van de oefeningen wordt de concentratie verhoogd en kan de timing van de spelers beter worden afgestemd. De loopcoördinatie, het evenwicht, de beweeglijkheid en het algehele motorische stelsel van de voetballers wordt gestimuleerd tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 13 jaar met de minisoccerbal.

Nieuwe aanduiding jeugdcompetities

Met ingang van het seizoen 2016/2017 heeft de KNVB besloten om nieuwe aanduidingen te geven aan de jeugdcompetities. Er worden geen Nederlandse aanduidingen meer gebruikt zoals de A-tot en met C-junioren of D-,  E- en F pupillen. Deze aanduidingen worden vervangen door internationaal gebruikelijke aanduidingen. Onder 20 (jaar) tot en met onder 6 (jaar). Dit betekend dat de eerste en tweedejaars F-pupillen worden aangeduid met JO8 en JO9, de eerste en tweedejaars E-pupillen worden aangeduid met JO10 of JO11. De eerste of tweedejaars D-pupillen worden aangeduid met JO12 of JO13. De J staat voor Jeugd en het getal geeft de leeftijdsgrens aan. Hieronder zijn de veranderingen schematisch weergegeven.

Oude aanduiding Nieuwe aanduiding Geboortejaar
Eerstejaars    F-pupillen JO08 2009
Tweedejaars F-pupillen JO09 2008
Eerstejaars    E-pupillen JO10 2007
Tweedejaars E-pupillen JO11 2006
Eerstejaars    D-pupillen JO12 2005
Tweedejaars D-pupillen JO13 2004