• Veilig betalen met iDEAL in Nederland en MisterCash in België
  • Vóór 13.00 uur besteld, je bestelling binnen 1-3 werkdagen in huis
DutchEnglishGerman
germany
info
Onze app voor iOS is helaas tijdelijk niet te gebruiken in verband met een technische complicatie. Excuses voor het ongemak!

Voetbaltraining onder 11 jaar

Een minisoccerbal gebruiken tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar? Een goede keuze om een training op de bouwen met een minisoccerbal! De essentie van een minisoccerbal is een positieve invloed uitoefenen op de coördinatie, snelheid, balans en behendigheid van de voetballers. De minisoccerbal is een voetbal met een speciale koord eraan bevestigd. Het einde van het koord heeft een handvat die vastgehouden dient te worden tijdens het gebruik. Het is wetenschappelijk bewezen dat een minisoccerbal een toevoeging is voor de dynamische ontwikkeling tijdens de voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar.

Controle

Het is van belang dat de voetballer zijn lichaam onder controle heeft. Op die manier kan de voetballer controle uitoefenen op de bal en het voetbal tot een spel maken. Een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar vraagt veel van het lichaam en de geest van de voetballers. Controle bestaat uit meer dan behendigheid, ook concentratie, aandacht, evenwicht, techniek, coördinatie en snelheid komen hierbij kijken. Daarnaast is het essentieel dat de voetballer gebruik kan maken van zijn voorvoeten. Dit zorgt ervoor dat de voetballer controle en evenwicht krijgt bij het voetballen. Onze oefenstof laat zien hoe je spelers onder 11 jaar tijdens een training een scherper beeld kan laten ontwikkelen bij het plaatsen van de voeten.

Effecten

Een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar met de minisoccerbal heeft als effect dat er meer balcontact ontstaat tijdens een training. Door een hogere frequentie in balcontact is het lichaam in staat om balans, coördinatie, voetbewegingen, kracht en het ruimtelijk inzicht te verbeteren. Daarnaast zorgt de biomechanica (schakels en zenuwen) in het lichaam ervoor dat de dynamische wisselwerking van het lichaam de concentratie verhoogd wordt en het algehele motorische stelsel van de voetballers wordt gestimuleerd tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar.

Nieuwe aanduiding jeugdcompetities

Met ingang van het seizoen 2016/2017 heeft de KNVB besloten om nieuwe aanduidingen te geven aan de jeugdcompetities. Er worden geen Nederlandse aanduidingen meer gebruikt zoals de A-tot en met C-junioren of D-,  E- en F pupillen. Deze aanduidingen worden vervangen door internationaal gebruikelijke aanduidingen. Onder 20 (jaar) tot en met onder 6 (jaar). Dit betekend dat de eerste en tweedejaars F-pupillen worden aangeduid met JO8 en JO9, de eerste en tweedejaars E-pupillen worden aangeduid met JO10 of JO11. De eerste of tweedejaars D-pupillen worden aangeduid met JO12 of JO13. De J staat voor Jeugd en het getal geeft de leeftijdsgrens aan. Hieronder zijn de veranderingen schematisch weergegeven.

Oude aanduiding Nieuwe aanduiding Geboortejaar
Eerstejaars    F-pupillen JO08 2009
Tweedejaars F-pupillen JO09 2008
Eerstejaars    E-pupillen JO10 2007
Tweedejaars E-pupillen JO11 2006
Eerstejaars    D-pupillen JO12 2005
Tweedejaars D-pupillen JO13 2004