Voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar met de minisoccerbal

Voetbaltraining onder 11 jaar

Een minisoccerbal gebruiken tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar? Een goede keuze om een training op de bouwen met een minisoccerbal! De essentie van een minisoccerbal is een positieve invloed uitoefenen op de coördinatie, snelheid, balans en behendigheid van de voetballers. De minisoccerbal is een voetbal met een speciale koord eraan bevestigd. Het einde van het koord heeft een handvat die vastgehouden dient te worden tijdens het gebruik. Het is wetenschappelijk bewezen dat een minisoccerbal een toevoeging is voor de dynamische ontwikkeling tijdens de voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar.

In de jeugdcompetities is er nu sprake van een nieuwe aanduiding. De aanduiding A-tot en met C-junioren en D-tot en met F-pupillen gaat weg. In plaats hiervan komen de gebruikelijke internationale aanduidingen, Onder 20 (jaar) tot en met Onder 6 (jaar). Dus bijvoorbeeld JO11 (nieuwe aanduiding) (jeugdcompetitie onder 11 jaar) zijn de tweedejaars E-pupillen (oude aanduiding). De J staat dus voor Jeugd en niet voor jongens. Jeugdklassen waar jongens en meisjes gezamenlijk in één team kunnen spelen, maar ook tegen elkaar.

Controle

Het is van belang dat de voetballer zijn lichaam onder controle heeft. Op die manier kan de voetballer controle uitoefenen op de bal en het voetbal tot een spel maken. Een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar vraagt veel van het lichaam en de geest van de voetballers. Controle bestaat uit meer dan behendigheid, ook concentratie, aandacht, evenwicht, techniek, coördinatie en snelheid komen hierbij kijken. Daarnaast is het essentieel dat de voetballer gebruik kan maken van zijn voorvoeten. Dit zorgt ervoor dat de voetballer controle en evenwicht krijgt bij het voetballen. Onze oefenstof laat zien hoe je spelers onder 11 jaar tijdens een training een scherper beeld kan laten ontwikkelen bij het plaatsen van de voeten.

Effecten

Een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar met de minisoccerbal heeft als effect dat er meer balcontact ontstaat tijdens een training. Door een hogere frequentie in balcontact is het lichaam in staat om balans, coördinatie, voetbewegingen, kracht en het ruimtelijk inzicht te verbeteren. Daarnaast zorgt de biomechanica (schakels en zenuwen) in het lichaam ervoor dat de dynamische wisselwerking van het lichaam de concentratie verhoogd wordt en het algehele motorische stelsel van de voetballers wordt gestimuleerd tijdens een voetbaltraining voor spelers onder 11 jaar.