Wat is cogitraining? Cogitraining met de minisoccerbal

Cogitraining

Wat is cogitraining?

Cogitraining is er op gericht om de voetballer op een creatieve manier oplossingen te zien tijdens het voetbal. Het creatieve brein en het sneller zien van voetbaloplossingen is trainbaar. Wanneer patronen en spelsituaties herkend worden door de hersenen zorgt dit ervoor dat spelers sneller de juiste beslissingen kunnen nemen.

Met cogitraining kunnen we bovenstaande opbouwen vanuit oefeningen gericht op balbeheersing en lichaamsbeheersing. Deze oefeningen worden uiteraard eenvoudig opgebouwd en worden steeds complexer.

Welke elementen komen aan bod tijdens cogitraining?:

De minisoccerbal en cogitraining

Alles in het leven heeft het ritme. Of het nu ons hart is, onze ademhaling, het slaapritme of de overgang van dag en nacht. De hersenklok, zegt hij, bepaalt hoe we leren en daar moeten we niet tegen in gaan. Met de Minisoccerbal trainingen kan er ritme in diverse weerstanden worden getraind zowel individueel als in teamtraining.

De minisoccerbal past perfect in de CogiTraining. Nieuw is de bal aan een touwtje niet. Een club als Ajax had een soortelijk product al 25 jaar geleden, maar past het nauwelijks toe. Diegene die hier lyrisch over is heeft de naam Wesley Sneijder. En hij is nog steeds de beste tweebenige voetballer van de wereld!

Met verschillende oefeningen kan er een beter resultaat geboekt worden. Het touwtje gaat ritmisch heen en weer en geeft het tempo aan. Via ritmische coördinatie leer je technisch veel meer, want het sluit aan bij hoe de hersenen functioneren en ga je een veel betere balbeheersing ontwikkelen. Een variatie aan oefeningen voorkomt dat er te snel een herhalingselement intreedt. Spelers raken de bal op tientallen manieren. Voetballers kunnen er perfect de tweebenigheid mee trainen.