Training

Voetbaltrainingen met de minisoccerbal

Een voetbaltraining met de minisoccerbal? Wij hebben alvast een aantal voordelen voor je op papier gezet. Voordat je een voetbaltraining opzet met de minisoccerbal, is het belangrijk om de minisoccerbal goed te begrijpen. De minisoccerbal is een voetbal met een speciaal koord eraan bevestigd, dit koord heeft aan de andere zijde een handvat. Een voetbaltraining met de minisoccerbal betekent een verbetering in de voetbalvaardigheden waarbij voornamelijk tweebenigheid en snelheid worden getraind.

Trainingsprogramma

Het professionele trainingsprogramma van de minisoccerbal is gericht op het contact met de bal. Tijdens een normale voetbaltraining is het balcontact een stuk lager dan bij een voetbaltraining met de minisoccerbal. Daardoor worden de voetballers gestimuleerd om sneller en behendiger te voetballen. Het vele balcontact is een van de voordelen, daarnaast legt de minisoccerbal ook de focus op beide benen in plaats van het voorkeursbeen van de voetballers. Een voetbaltraining kan gericht zijn op het trainen van de balans, voetbewegingen, coördinatie en snel voetenwerk.

Biomechanica

Een voetbaltraining met de minisoccerbal is een training van de schakels en de zenuwen in het lichaam (biomechanica).  Daarbij wordt de hand-oog en voet-oog coördinatie verbetert. Bij een sport als voetbal staat dynamica centraal. De concentratie, aandacht span, motivatie, coördinatie en het evenwicht bepalen de prestatie van de voetballer. Voetbaltrainingen met de minisoccerbal zijn gericht op de dynamica van het lichaam. Op die manier worden de prestaties van de voetballers bevorderd tijdens een voetbaltraining met de minisoccerbal.

Voetbaltraining voor de jeugd

Minisoccerbal is er voor zowel de grote jeugd als voor de kleine jeugd, een goed getrainde techniek is namelijk iets waar ze hun hele leven profijt van hebben. De training met de minisoccerbal verbetert onder andere de hand- en voet-oog coördinatie, hier hebben zij hun hele voetbalcarrière en daarbuiten voordeel bij. Het is van belang om de variatie in training hoog te houden, vooral bij de jeugd waar de concentratie nog wel eens ver te zoeken is helpt de minisoccerbal uw training gevarieerd en spannend te houden. Het aantal verhoogde balcontacten dat zij hebben met de minisoccerbal in vergelijking met een reguliere training is dusdanig groot dat de baltechniek maximaal getraind wordt.