Voetbaltrainingen met de minisoccerbal - Wordt een betere voetballer

Training

Voetbaltrainingen met de minisoccerbal

Een voetbaltraining met de minisoccerbal? Wij hebben alvast een aantal voordelen voor je op papier gezet. Voordat je een voetbaltraining opzet met de minisoccerbal, is het belangrijk om de minisoccerbal goed te begrijpen. De minisoccerbal is een voetbal met een speciaal koord eraan bevestigd, dit koord heeft aan de andere zijde een handvat. Een voetbaltraining met de minisoccerbal betekent een verbetering in de voetbalvaardigheden waarbij voornamelijk tweebenigheid en snelheid worden getraind.

Trainingsprogramma

Het professionele trainingsprogramma van de minisoccerbal is gericht op het contact met de bal. Tijdens een normale voetbaltraining is het balcontact een stuk lager dan bij een voetbaltraining met de minisoccerbal. Daardoor worden de voetballers gestimuleerd om sneller en behendiger te voetballen. Het vele balcontact is een van de voordelen, daarnaast legt de minisoccerbal ook de focus op beide benen in plaats van het voorkeursbeen van de voetballers. Een voetbaltraining kan gericht zijn op het trainen van de balans, voetbewegingen, coördinatie en snel voetenwerk.

Biomechanica

Een voetbaltraining met de minisoccerbal is een training van de schakels en de zenuwen in het lichaam (biomechanica).  Daarbij wordt de hand-oog en voet-oog coördinatie verbetert. Bij een sport als voetbal staat dynamica centraal. De concentratie, aandacht span, motivatie, coördinatie en het evenwicht bepalen de prestatie van de voetballer. Voetbaltrainingen met de minisoccerbal zijn gericht op de dynamica van het lichaam. Op die manier worden de prestaties van de voetballers bevorderd tijdens een voetbaltraining met de minisoccerbal.