Voetbal aan touw

Ontwikkel je techniek met een voetbal aan een touw. Bouw op jonge leeftijd de skills op van een profvoetballer met de minisoccerbal. Minisoccerbal training is een nieuwe trainingsmethode gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met deze methode train je niet alleen de spieren, maar ook de hersenen en zintuigen (coördinatie).

Voor deze training maken wij gebruik van de minisoccerbal. De minisoccerbal bestaat uit een bal aan een touw met een speciaal handvat wat aangepast kunnen  worden aan de leeftijd/ lengte  van de speler.

Starterspakket

Verbeter je voetbaltechniek met een voetbal aan touw

Om een goede voetbaltechniek te krijgen, heeft iedere speler op jonge leeftijd veel balcontacten nodig. Zeker in deze tijd waar kinderen bijna niet meer op straat voetballen. De minsoccerbal komt steeds weer in de nabijheid van de speler terug. De speler hoeft dus niet achter de bal aan te lopen om de bal na een trap of schot op te halen. Het constant trainen van verschillende voetbaltechnieken geeft een speler zekerheid en vertrouwen.

Bewezen kracht

De minisoccerbal, of ook wel de bal aan een touwtje genoemd, heeft duidelijk bewezen dat het gebruik ervan, een speler kwalitatief kan verbeteren. De nauwkeurigheid van passing heeft een grote invloed op de snelheid van het spel. Alles moet snel en met de juiste kracht en nauwkeurigheid verlopen. Daarnaast is het belangrijk om alle oefeningen met zowel links als rechts te trainen. Voetbal spelen met alleen links of rechts trekt de bekken naar een kant van het lichaam en beïnvloedt ook de balans bij het trappen van de bal.

Voordelen van trainen met een voetbal aan een touw