Techniekbal en training Minisoccerbal

Minisoccerbal training is een nieuwe trainingsmethode gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met deze methode train je niet alleen de spieren, maar ook de hersenen en zintuigen (coördinatie)

De minisoccerbal, ook wel genoemd de techniekbal is exclusieve bal aan een touw met handvat, waarbij de grootte en het gewicht van de bal kunnen variëren en aangepast kunnen worden aan het nivo en de leeftijd van de speler.

Om een goede voetbaltechniek te krijgen, heeft iedere speler op jonge leeftijd veel balcontacten nodig. Zeker in deze tijd waar kinderen bijna niet meer op straat voetballen. De Minsoccerbal komt steeds weer in de nabijheid van de speler terug. De speler hoeft dus niet achter de bal aan te lopen om de bal na een trap of schot op te halen. Het constant trainen van verschillende voetbaltechnieken geeft een speler zekerheid en vertrouwen.

De minisoccerbal, of ook wel de bal aan een touwtje genoemd, heeft duidelijk bewezen dat het gebruik ervan, een speler kwalitatief kan verbeteren. De nauwkeurigheid van passing heeft een grote invloed op de snelheid van het spel. Alles moet snel en met de juiste kracht en nauwkeurigheid verlopen. Daarnaast is het belangrijk om alle oefeningen met zowel links als rechts te trainen. Voetbal spelen met alleen links of rechts trekt de bekken naar een kant van het lichaam en beïnvloedt ook de balans bij het trappen van de bal. Met de Minisoccerbal wordt getraind onder andere bij de jeugdafdelingen van FC Twente en de Graafschap.

Voordelen van trainen met de minisoccerbal- Techniekbal