Minisoccerbal: De kleine voetbal aan een touw

De minisoccerbal is een voetbal die vastgebonden zit aan een speciaal touw. Aan dat touw zit aan het uiteinde een handvat bevestigd die door de speler wordt vastgehouden. De hoogte kan worden aangepast aan de lengte van de gebruiker van de minisoccerbal. Het touw waaraan de mini voetbal is vastgebonden is een elastische touw. Dankzij dit touw blijft de bal niet steeds op één plek, omdat je dit touw uit kunt rekken.

Betere balcontrole

De doelgroep van minisoccerbal zijn vooral jonge spelers die tussen de 6 en de 12 jaar oud zijn. Door te trainen met de minisoccerbal verbeter je met name je tweebenigheid en je voetbal prestaties in het algemeen. Door het gebruik van de minisoccerbal verbeter je de lichaamsbeheersing. Dat is bewezen door een neurologisch onderzoek. De hand en oog -voet coördinatie wordt veel beter. Voordat je balcontrole goed is moet je lichaamscontrole ook goed zijn.

Minisoccerbal heeft veel verschillende soorten ballen. Ook is het mogelijk om een teambundel aan te schaffen. Dat zijn tien ballen voor bijvoorbeeld een club of meerdere grote klanten.